Flori de piept/ Cocarde

Cocardele – florile ce se pun in piept la nunta, reprezinta un intreg ritual in cele mai multe cazuri. Unii il considera demodat, altii il apreciaza la adevarata sa valoare, dar de cele mai multe ori este esential si nelipsit din ceremonialul nuntii. Acestea pot fi de mai multe feluri, in functie de rangul pe care-l poarta nuntasii, in functie de importanta lor si de asemenea pot fi si de mai multe tipuri, in functie de natura lor, iar aici se incadreaza cu brio cele din flori naturale sau cele din flori artificiale, culorile care se asorteaza si tipul de flori. Astfel cocardele – florile ce se pun in piept la nunta, reprezinta de multe ori o alegere tot mai grea, mai ales pentru mireasa, care e asa de indecisa in toate privintele, incat mai are si aceasta problema pe cap. Insa, specialistii nostri in nunti nu lasa la greu pe nimeni si astfel lucrurile pot iesi putin din ceata in momentul in care intervin cateva criterii de selectie de care se poate tine cont.

Cocardele – florile ce se pun in piept la nunta pentru nasi

Cu siguranta toti mirii sunt constienti ca invitatii cei mai importanti la marele eveniment sunt nasii. Acestia trebuie sa aiba cele mai frumoase flori in piept, cele mai mari si cele mai semnificative „buchete”. Asta nu inseamna ca trebuie sa alegeti o floare cat pieptul nasei, ci pur si simplu sa alegeti o floare naturala si speciala. De regula se opteaza pentru crini sau pentru trandafiri, iar pentru nasa, daca aceasta este de acord, se poate face si o floare pentru par, care sa se asorteze cu coafura acesteia si cu rochia pe care o va purta. Floarea pentru nas trebuie sa fie asemanatoare cu cea a nasei, insa trebuie sa simbolizeze masculinitatea, in sensul ca marimea si culorile vor diferi putin, iar locul ei va fi cel din piept, asezata de regula pe sacou. Cocardele – florile ce se pun in piept la nunta nasilor vor fi asezate de catre mireasa ambilor parinti spirituali, dupa ce aceasta a fost gatita de nasa, urmand ca apoi sa fie ajutata in momentul in care se intampina oaspetii la local.

Cocardele – florile ce se pun in piept la nunta socrilor si cavalerilor de onoare

In acest caz intram cu siguranta intr-o cu totul alta categorie, deoarece aceste flori difera ca aspect de cele ce sunt purtate de nasi. In unele zone ale tarii, florile puse in piept socrilor mari sunt diferite fata de cele puse in piept socrilor mici, iar in alte zone, acestea sunt la fel. Cert este ca ele nu se vor asemana cu cele ale restului de invitati, care vor avea cele mai mici flori. Cat despre florile ce se pun in piept cavalerilor de onoare si acestea vor fi diferite, deoarece ele trebuie sa simbolizeze tineretea, vitalitatea si fertilitatea. De regula, domnisoarei de onoare, daca aceasta prefera, i se poate face si o coronita din flori naturale, care sa inlocuiasca traditionala floare din piept sau mai nou, se poate face o bratara din flori, care sa fie in ton cu tinuta acesteia. La cavalerul sau cavelerii de onoare, daca sunt mai multi, acestea vor fi asezate in piept si de asemenea vor diferi fata de restul florilor purtate de nuntasi.